Harjoitusten sisältö ja kesto

Oppiminen on jatkuvaa

Viikkoharjoituksessa noudatetaan 4-osaista perusrunkoa: lämmittely, taiji-liikesarjat, rentoutuminen ja teoriaopetus. Jokainen harjoituskerta on erilainen ja samalla räätälöity oppilaiden kehitysasteen mukaan. Harjoituksen tarkoituksena on kerta kerralta viedä oppilaita eteenpäin, yhtä lailla edistyneitä kuin niitä, jotka ovat vasta alkutaipaleella. Harjoitus kestää 1-3 tuntia ryhmästä riippuen.

Alkulämmittely

Aluksi tehdään monipuolisia fyysisiä harjoituksia, jotka vaikuttavat vahvistavasti lihaksiin ja niveliin. Samalla keho ja mieli vapautuvat arjen rasituksista ja virittäytyvät ottamaan vastaan varsinaista taiji-harjoitusta.

Taiji-liikesarjat

Taiji-harjoituksissa opitaan askel askeleelta kolme liikesarjaa. Usein tehdään lisäksi muita energiaharjoituksia, esim. eläinten liikkeitä jäljitteleviä liikesarjoja. Aluksi keskitytään erityisesti peruskuvioihin ja hengitystekniikkaan. Vähitellen edetään syventäviin harjoituksiin.

Loppurentoutus

Taiji-harjoitus päätetään  aina loppurentoutuksella. Myös tämä vaihe on tärkeä, sillä näin harjoituksen aktiivivaiheessa muodostunut energia tulee oppilaan koko olemuksen hyväksi.

Teoriaopetus

Harjoituksen lopuksi selitetään mm. energiaharjoitusten vaikutuksia ja käydään läpi oppilaiden esiin nostamia kysymyksiä.

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: